Το μεγάλο ψέμα του “ντεκαφεϊνέ” καφέ

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον καφέ από τον καταλυτικό ρόλο του στην διάλυση του τείχους  του Βερολίνου με τις διαδηλώσεις του 1977 μέχρι και τον ρόλο του στην βιομηχανική επανάσταση αφού πιο πριν στο πρωινό συμπεριλαμβανόταν η μπύρα , θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καφές είναι ο λόγος που ζούμε ελεύθεροι και δεν μας κυβερνάν οι σοβιετικοί και έτσι φυσικά θα κάνουμε!

Υπερβολές θα πείτε; Καθόλου! για να δούμε όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον “ντεκαφεϊνέ” καφέ.

Βρισκόμεθα στο τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, οι σύμμαχοι νικάνε και οι χώρες ξανά χτίζουν τον εαυτό τους από τα συντρίμμια τους, πάντα με μια κούπα ζεστό καφέ στο χέρι.

Ψυχρός πόλεμος λοιπόν… Οι σοβιετικοί βλέποντας την άνοδο του καπιταλισμού στις δυτικές χώρες και μέσα από την έρευνα τους για το πως ο καφές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, αποφασίζουν να σαμποτάρουν τον δυτικό καφέ. Πρώτα μέσα από προπαγάνδα με ψεύτικες μελέτες ότι προκαλεί καρδιακά προβλήματα, νεύρα και αυπνίες. Το πρώτο βήμα έγινε ο σπόρος της παραπληροφόρησης έχει ήδη φυτευτεί… και σιγά σιγά άρχισε να ανθίζει.

Βήμα δεύτερο ή όπως θα έλεγαν οι σοβιετικοί второй этап… Η δημιουργία “καφέ” χωρίς καφεΐνη, ένα σατανικό σχέδιο που μόνο ο Στάλιν θα μπορούσε να καταστρώσει.

Χωρίς να χάσει χρόνο λοιπόν δημιουργεί το εν λόγω μίασμα συνδυάζοντας χώμα, άρωμα καφέ, ένα μυστικό συστατικό που χάθηκε από την ιστορία και ρεβίθι, ένα κόλπο που του έμαθε ο Νίκος Ζαχαριάδης το οποίο το έκαναν οι Έλληνες κατά την κατοχή λόγω της έλλειψης καφέ τότε.

Ξεκινά να το προωθεί στις δυτικές αγορές μέσω των κατασκόπων του σαν πραγματικό καφέ, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών η παραγωγή των προϊόντων έχει ήδη μειωθεί, οι εργάτες έχουν νεύρα και κανείς δεν ξέρει γιατί.

Η Αμερική ήταν σίγουρη ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι σοβιετικοί και η CIA σε σύντομο διάστημα ανακαλύπτει το σατανικό σχέδιο του Στάλιν, άμεσα καταστρέφονται οι νοθευόμενες ποσότητες και ειδοποιούνται οι συμμαχικές χώρες ώστε να πράξουν τα δέοντα . Η καταστροφή έχει αποφευχθεί…

Πάμε λοιπόν στις μέρες μας, οι ψευδείς μελέτες των σοβιετικών και η προπαγάνδα έχουν στεριώσει στις καρδίες των καταναλωτών, οι λάτρεις του καφέ έχουν πιστέψει το μεγάλο ψέμα ;ότι ο καφές φέρνει αυπνία και νεύρα.

Οι εταιρείες ψάχνουν τρόπους να πείσουν τους πελάτες τους πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μέσα από τις έρευνες τους ανακαλύπτουν την αλήθεια για το πως ξεκίνησε αυτό το ψέμα, μην έχοντας την δυνατότητα να αποκαλύψουν τα απόρρητα αυτά έγγραφα, διεφθαρμένες και ανήμπορες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού κοιτάνε το γρήγορο κέρδος και προσπαθούν να αντιγράψουν την συνταγή του Στάλιν, πράγμα που αποδεικνύεται αδύνατον αφού η σοβιετική τεχνολογία και η μυστική συνταγή είχε χαθεί.

Μην έχοντας άλλη επιλογή επαφίενται στο ψέμα και στο φαινόμενο placebo, πουλάνε κανονικό καφέ με τον τίτλο του  “ντεκαφεϊνέ”  δηλαδή ισχυρίζονται ότι είναι χωρίς καφεΐνη, έκπληκτες οι εταιρείες παραγωγής καφέ βλέπουν τα κέρδη να εκτοξεύονται, όσοι δεν έπιναν καφέ το βραδύ φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν τώρα πια αγοράζουν “ντεκαφεϊνέ”, όσοι πιστεύαν ότι τους προκαλεί καρδιακά προβλήματα και όσοι πίστευαν ότι τους προκαλεί νεύρα επιλέγουν “ντεκαφεϊνέ” τα κέρδη είναι πολλά και οι εταιρείες αποκτάν την δυνατότητα να δωροδοκήσουν τους ερευνητές και να συνεχίσουν το ψέμα των σοβιετικών.

Η αλήθεια είναι μία όμως ο ντεκαφεϊνέ δεν υπάρχει.


*** DISCLAIMER/ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτο το post ειναι για πλάκα, και μονο και μονο για ψυχαγωγικούς λόγους, μην το παρεις στα σοβαρα (αν και ποτε δεν ξέρεις).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.